AVV: de democratische vakbond

AVV en ZKN moderniseren cao Zelfstandige klinieken

Branchevereniging ZKN en vakbond AVV hebben een onderhandelingsakkoord bereikt over de modernisering van de cao voor zelfstandige klinieken. Er zijn vernieuwende afspraken gemaakt over roosters en werktijden die aansluiten bij het unieke karakter van de branche. De nieuwe cao gaat in per 1 januari 2019 voor de duur van twee jaar. In de cao is afgesproken dat werknemers een loonsverhoging van 3,5% ontvangen per 1 juli 2019, een éénmalig uitkering van 1,25% in september en een loonsverhoging van 3,25% per 1 februari 2020. Heldere afspraken werktijden en plan voor elke werknemer.

de tekst gaat door onder de afbeelding

Inhoudelijk sluit de cao nog meer aan bij het unieke karakter en de dagelijkse praktijk van zelfstandige klinieken. Zo zijn er moderne afspraken gemaakt over het indelen roosters en werktijden. Paulette Timmerman, directeur ZKN: “Door nog beter aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk van zelfstandige klinieken verwachten we het werkklimaat én werkplezier voor de medewerkers verder te verbeteren”. 

ZKN en AVV vinden het belangrijk dat de bewustwording binnen Zelfstandige klinieken over het belang van duurzame inzetbaarheid wordt vergroot. Het Persoonlijk Levensfase Budget (PLB) is daarvoor een belangrijk instrument. Daarom is in de cao opgenomen dat elke werknemer jaarlijks een plan opstelt om haar of zijn PLB-uren te benutten voor bijvoorbeeld verlof, scholing of mantelzorg. Martin Pikaart: “Met de stijgende AOW-leeftijd wordt het steeds meer van belang dat werknemer en werkgever samen afspraken maken om ervoor te zorgen dat werknemers duurzaam inzetbaar blijven. Dat begint met een gesprek tussen beide over de verwachtingen over en weer.”

Raadpleging werknemers klinieken

AVV legt het onderhandelingsakkoord ter raadpleging voor aan alle medewerkers van klinieken via een elektronische cao-stemming. Na het akkoord van de medewerkers is de verwachting dat de cao in juni definitief is. 

Meer informatie 

Voor meer informatie kijk op de sectorpagina voor de sector zelfstandige klinieken.

18 april 2019

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel