AVV: de democratische vakbond

Doe mee aan het democratische cao-panel

Doe mee aan vernieuwing van de polder

Traditioneel spelen alleen de leden van een vakbond een rol bij de totstandkoming van een cao. Zowel bij het opstellen van de inzet, als bij de onderhandelingen, als bij de stemming over de cao. AVV pakt het anders, breder aan. Wij zijn immers opgericht om juist ook al diegenen een stem te geven die eigenlijk geen interesse meer hebben in vakbonden maar wel in een goede cao. Zeker in sectoren waar geen cao (meer) is, en waar werknemers zich niet vertegenwoordigd voelen door de traditionele bonden.

de tekst gaat door onder de afbeelding

AVV richt dan eerst een MZ-platform (MZ voor Medewerkers-Zeggenschap) op waar we de ondernemingsraden uit de sector voor uitnodigen, maar zeker ook anderen indien op die manier nog te weinig draagvlak ontstaat. Dit platform functioneert samen met onze leden als 'achterban' bij de totstandkoming van de cao.

We werken daarbij vanuit de eigenheid van de sector en kunnen daardoor maatwerk-cao's creëren. Precies zoals het bedoeld is: wet- en regelgeving zijn tamelijk star, de benodigde flexibiliteit om in te spelen op wat er nu nodig is zit in de cao.

 

 

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel