AVV: de democratische vakbond

Stemming sociaal plan H&M: GESLOTEN

Retail non-food

AVV heeft samen met de ondernemingsraad, De Unie en werkgever H&M onderhandeld over aanpassingen aan het Sociaal Plan H&M. Op dinsdag 3 september zijn afspraken gemaakt over het Sociaal Plan. AVV is enthousiast over dit resultaat. Over deze afspraken mogen alle medewerkers van H&M nu stemmen.

De stemming opende op donderdag 5 september 2024 en staat open tot 16 uur op dinsdag 10 september.

Lees hieronder de belangrijkste veranderingen in de afspraken over het Sociaal Plan. We adviseren je om vóór het stemmen de informatie op deze pagina goed te bekijken, zodat je weet of je voor of tegen de gemaakte afspraken bent.

De belangrijkste punten die zijn afgesproken voor het Sociaal Plan H&M

  • Looptijd
    Het Sociaal Plan krijgt een looptijd van twee jaar; van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2026.
  • Acceptatie passende functie
    Bij acceptatie van een passende functie met een lager salaris, is er drie jaar lang een afbouwregeling.
  • Acceptatie niet-passende functie
    Bij acceptatie van een niet-passende functie, is er 6 maanden een afbouwregeling.
  • Outplacement- en opleidingsbudget
    Er is een outplacement- en/of opleidingsbudget van € 5000. Medewerkers van H&M Services kunnen meteen na het aanzeggesprek hiervan gebruik maken (zie het addendum).
  • Transitievergoeding
    De transitievergoeding krijgt een factor 1,5. Dit betekent dat je een transitievergoeding ontvangt waar je wettelijk recht op hebt en daar krijg je nog eens de helft daarvan extra uitgekeerd.
  • Budget voor juridisch advies
    Er is een budget van € 750,- voor juridisch advies.
  • Budget voor financieel advies
    Er is een budget van € 750,- voor financieel advies.
  • Vrijstelling van werk
    Wanneer je de vaststellingsovereenkomst hebt getekend, krijg je vrijstelling van je werk op de dag nadat de officiële bedenktijd van 14 dagen is afgelopen.
    Tijdens de officiële bedenktijd kan je in overleg met je leidinggevende vrij krijgen met behoud van salaris voor sollicitatiegesprekken. Zie artikel 8 van het sociaal plan.
  • Kwijtschelding studiekosten
    Na beëindiging van het dienstverband hoeven gemaakte studiekosten niet terug te worden betaald.

Hoe kan je stemmen?

Als je al in ons cao-panel stond, heb je een uitnodiging gekregen op donderdag 5 september. Heb je deze mail niet gekregen en sta je wel in het cao-panel? Check dan nog een keer of de mail niet in je spam folder of bij de ongewenste mail terecht is gekomen. Mogelijk sta je met een ander mailadres ingeschreven. Ga naar het cao-panel aanmeldformulier. Als je nog niet ingeschreven bent, kun je je hier inschrijven en vervolgens ga je automatisch door naar de stempagina. Daar volg je de verdere instructies.

Lees hier de complete tekst van het sociaal plan. Hier lees je het addendum met aanvullende afspraken bij het Sociaal Plan.

Klik hier voor het document met veelgestelde vragen.

05 september 2024

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel