AVV: de democratische vakbond

Uitslag stemming Plantion

Plantion

Na een aantal uitvoerige gesprekken met zowel werknemers van Plantion als de werkgever, heeft AVV een onderhandelaarsresultaat gesloten.  
Van 30 augustus tot 12.00 13 september konden alle medewerkers van Plantion over dit resultaat stemmen. Ruim de helft van de medewerkers heeft gebruikgemaakt van zijn stemrecht. 82 medewerkers hebben een geldige stem uitgebracht en hiervan hebben 70 medewerkers vóór het onderhandelaarsresultaat gestemd.  
Ruim 85 procent van alle stemmers was voor de afspraken waarover werd gestemd. De neutrale stemmers leggen zich neer bij het meerderheidsoordeel van de voor- en tegenstemmers. Dat betekent dat zo'n 91 procent van de voor- en tegenstemmers voor de afspraken uit het principeakkoord was. 

De zijn de belangrijkste afspraken uit het resultaat: 

  • Looptijd 
    De cao krijgt een looptijd van 2 jaar. Van 1 januari 2025 tot en met 31 december 2026. Wanneer er aanvullende afspraken nodig zijn, dan maken we daar ruimte voor. 
  • Loon 
    Werknemers ontvangen een totale loonsverhoging van 8%. Per 1 januari 2025 4% en op 1 januari 2026 nogmaals 4%. 
  • Salarisschalen 
    Per 1 januari 2025 worden de jeugdschalen afgeschaft. Ben je jonger dan 21 jaar, dan ontvang je voortaan je salaris volgens de loontabellen voor 21 jaar en ouder. 
  • Reiskostenvergoeding: woon-werkverkeer 
    Per 1 januari 2025 gaat de reiskostenvergoeding omhoog van 15 cent naar 23 cent netto per kilometer. 
  • IKB 
    We hebben afspraken gemaakt over de invoering van het IKB. Het budget kun je gebruiken voor bepaalde bestedingsdoelen. Budget dat niet is gebruikt, krijg je in december bruto uitgekeerd. 
  • Overige afspraken 
    Voor overige afspraken en details zie de tekst van het onderhandelingsresultaat. 

Benieuwd naar de exacte tekst van het onderhandelingsresultaat? Bekijk het hier. Je kunt ook de sideletter lezen, waarin meer informatie staat over het proces en de gemaakte afspraken. 

Binnenkort plaatsen we de uitgebreide rapportage over de stemming op onze website. 

16 september 2024

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel